Simlärarutbildning

Sedan 1842 har vi ökat kunskapen om livräddning och säkerhet. Vår vision – noll drunkningar.
Var med om den visionen och bli simlärare.  

 

Simlärare 

Att vara simlärare innebär inte bara att få någon att ta sig från punkt a till punkt b. Det innebär att ge din elev en förståelse för vattnet som inte fanns där innan, ett säkerhetstänk. Din roll i deras simning kommer att vara livsviktig. 
Du kommer att vara med från första tå-doppet till sista simtaget deltagaren gör på din kurs. Med din hjälp formas deltagaren till en säker och trygg person i, vid och på vatten och is.  

Det är ofta man tänker på barn när man tänker på simskola. Men simskolan finns till för alla. I simlärarutbildningen lär du dig om vuxna i simskolan och som utbildad simlärare kan du fortbilda dig till instruktör inom Barn i behov av särskilt stöd. Fortbildningen är en heldag där du går igenom hur du lär ut vattensäkerhet och individuell simteknik för de elever som är i behov av särskilt stöd. 

SLS Simlärarutbildning och fortbildning genomför du hos oss. Utbildningen gör dig kvalificerad att jobba med simskola i simhallar och i öppet vatten. Du kan också starta och ansvara för din egen simskola. I utbildningen får du lära dig bland annat simfysiologi, att undervisa och planera undervisningen, livräddning samt hjärt-lungräddning.      

Våra utbildare är certifierade och har lång erfarenhet. Du kan antingen gå ensam eller boka för en större grupp. Vill du boka en utbildning för en större grupp kan du skicka en offertförfrågan till [email protected], annars anmäler du dig genom vårt bokningssystem.

Simlärare

Vi har flera utbildningar om året och är du medlem hos oss har du automatiskt en ansvarsförsäkring genom Trygg-Hansa.

Efter kursens slut kan du självständigt driva och ansvara för en simskola vid alla typer av bad.

Förkunskapskrav:
16 år fyllda.
Vara medlem i Svenska livräddningssällskapet.
Kunna förstå och uttrycka dig på svenska i tal och skrift.
 Genomfört 20 timmars praktik utförd i en simskola med handledning av en utbildad simlärare.
 Vara frisk enligt SLS hälsodeklaration.
Under de senaste 12 månaderna avlagt godkänt prov för          Silverbojen.
Simmat 1000 meter varav 200 meter ryggsim inom 12                månader.

Barn i behov av särskilt stöd

Fortbildning för dig som jobbar med eller är i närheten av barn i behov av särskilt stöd.

Syftet är att få ökade kunskaper i hur du kan använda vatten som verktyg och hur du kan ha vattenträning för målgruppen.

Kursen är en heldag, du kan anmäla dig själv via vår bokningssida eller anmäla en större grupp genom att maila oss på: [email protected]

Förkunskapskrav:
– 18 år fyllda.
Fortbildningen vänder sig till de som på ett eller annat vis träffar målgruppen kontinuerligt.
– Simlärare
– Badpersonal
– Assistenter
– Nära anhöriga
– Föreningar
– Organisationer

Boka utbildning!

Vill du boka en simlärarutbildning kan du trycka på knappen nedan och komma till vår bokningssida. För en större grupp skicka en offertförfrågan till [email protected] .  

Ge en gåva med Swish: 123 370 04 16

Även en liten gåva kan ha en stor betydelse i vårt arbete om noll drunknade. Pengarna går dit behovet är som störst. Vill du att pengarna ska gå till ett specifikt område kan du välja det. Din gåva räddar liv!

Det går även bra att skicka bidrag till vårt bankgiro: 5112-4832