Barn större nyb 980x300

SÖRREDSBADET

Sörredsbacken 20, Göteborg
Tel. 031-46 88 00 Hållplats: Volvo City

Läs mer >

Vår egen simhall

Sörredsbadet är SLS Göteborgs eget bad. Badet erbjuder en relativt grund 25-metersbassäng (som djupast 1,6 m och som grundast 1 m.) Utöver vår egen verksamhet har vi motionssimning, vattengympa och gruppaktiviteter, uthyrning till företag etc. Det finns möjlighet att abonnera en eller flera bassängbanor, för information kontakta personalen på badet,  tel 031 46 88 00. Café med matservering samt gym finns i huset.

Enhetschef för Sörredsbadet:
Marek Koscielniak,
marek.koscielniak@slsgoteborg.se

Motionssimning

Sommarstängt v. 27, 28, 29

V. 30, 31 Motionssimning Lek & Plask
Måndag-fredag 10:00-16:00 10:00-12:00, 14:00-16:00
V.32
Måndag-fredag 10:00-16:00 STÄNGT

Välkomna!

Kostnad entré:
Vuxen 60 kr/gång
Pensionär 40 kr/gång
Barn 6-15 år 40 kr/gång
10-kort gäller : 6 månader från inköpsdatum (540 kr vuxen, 360 kr pensionär/barn). Engångskostnad för plastkort tillkommer, 30 kr.
6-månadskort: 1000 kr, engångskostnad för plastkort tillkommer, 30 kr.

Rutiner för simskolan på Sörredsbadet

Föräldrar får vara med vid bassängkanten första och sista lektionen på terminen. Övriga gånger lämnas och hämtas barnen i korridoren utanför duscharna. Vi har endast skåp som kräver hänglås. Det finns att köpa hos badvärd 40 kr, alternativt tag med eget.

I SLS Göteborgs uppdrag att ge eleverna vattenkunskap ingår bad-, båt och isvett (bad med kläder och möjlighet att testa flytväst). Håll utkik på badet för närmare information om datum då ni behöver ha med kläder.

Höstterminen 2018
Kursstart v. 35

Teamledare: Anita Hidstedt teamledare@slsgoteborg.se
Teamledaren svarar på frågor om gruppnivå, simskolans upplägg och andra frågor om undervisningen.

Frågor om bokningen? info@slsgoteborg.se
Övrig information: lov, avslutning, återanmälan etc finns här på hemsidan.

Vattengymnastik: Kursverksamhet, anmälan sker via hemsidan. I mån av plats kan vi erbjuda drop-in, 130 kr per gång inkl. badavgift.

Privatlektion
En privatlektion kan ge den extra skjutsen som behövs för att simma självständigt eller för att få till tekniken. Det kan även vara bra för vattenrädda eller personer med extra behov för att få det som krävs för att nå just sitt mål. Vi har endast privatundervisning när det finns plats i bassängen. Främst på skolloven och oftast då mellan klockan 10:00-15:00 eller efter överenskommelse.
Vi kan inte erbjuda privatundervisning på sena kvällar eller helger!

En lektion kostar 395 kr + badavgift och då har eleven 30 min i vattnet tillsammans med en instruktör. Varje lektion omfattas av en elev så att instruktören kan fokusera på precis det som behövs. Lektioner i denna form erbjuds endast för 3-4 tillfällen/termin/elev. Lektion bokas här sorredsbadet@slsgoteborg.se

Rutiner och förhållningsregler för lektioner i simskolan med förälder/medföljares medverkan
SLS Göteborgs grundpolicy är att simläraren arbetar med barnen utan förälder/medföljares deltagande. Förälder/medföljare är närvarande i simhallen endast efter överenskommelse med simlärare och deras roll under lektionen är då oftast passiv. Ibland fungerar dock undervisningen bättre med förälder/medföljares medverkan. En förälder/medföljare kan vara det extra, eller särskilda, stödet som krävs för att barnet ska kunna tillgodogöra sig undervisningen på bästa sätt. För att dessa lektioner, då förälder/medföljare är med i bassängen, ska fungera bra har vi vissa förväntningar på förälder/medföljare:

– Att vara en trygghet för barnet och en extra hand
– Att hjälpa barnet till att aktivt delta i undervisningen
– Att aktivt delta och lära sig övningar
– Att visa/instruera övningar för barnet som simläraren visar

Simlärarens förväntningar på förälder/medföljare som är med i vattnet:
– Att delta aktivt
– Att lyssna in simlärarens instruktioner och delta i övningar
– Att följa simlärarens instruktioner vad gäller övningar och hjälpmedel

6