Utbildningar

Med SLS Göteborgs breda utbud av simkurser och utbildningar vill vi skapa ringar på vattnet och erbjuda dig ett omväxlande yrke där du träffar många människor. En investering för livet.

Våra utbildningar

Livräddarutbildningar

Som livräddare har du vattnet och stranden som din arbetsplats.
Du kan utbilda dig till antingen poollivräddare eller havslivräddare.

Simlärarutbildningar

Gillar du vatten och att jobba med människor? Att jobba som simlärare handlar om att lära ut säkerhet lika mycket som du lär ut simteknik.   

HLR-utbildningar

Lär dig hjärt-lungräddning hos oss. Behöver du intyg till jobbet eller utbildningen? Det kan du få det här.
Vi har också instruktörskurser. 

Livräddning hel- och halvdag

Vill du lära dig mer om livräddning men inte gå en poollivräddarutbildning? Då kan du gå en dagskurs hos oss där du själv får vara med och bestämma hur utbildningen ska se ut.
Det kan vara HLR tillsammans med vattenlivräddning, första hjälpen för jobbet eller familjen.
Hör av dig till oss med vad du skulle vilja ha med i din livräddningskurs, skicka in ditt önskemål till: [email protected] 

BSS - Barn i behov av särskilt stöd

Fortbildning för dig som jobbar med eller är i närheten av barn i behov av särskilt stöd.

Syftet är att få ökade kunskaper i hur du kan använda vatten som verktyg och hur du kan ha vattenträning för målgruppen.
Kursen är en heldag, du kan anmäla dig själv via vår bokningssida eller anmäla en större grupp genom att maila oss på: [email protected]

Hittar du inte en utbildning som passar dig?

Kanske vill du kombinera olika utbildningar eller plocka ut vissa delar som passar dig? Hör av dig till oss med ett förslag så hjälper vi dig att skräddarsy en utbildning utifrån dina önskemål.
Tänk på att inte alla utbildningar går att ändra men tillsammans kan vi försöka hitta en lösning. 
För att få hjälp med utbildningar, skriv till [email protected]

Praktik / Komplettera?

Behöver du ha praktik för att gå en utbildning? Vi har daglig simskoleverksamhet där du kan få praktik hos en utbildad simlärare. Har du gått en utbildning inom de senaste 12 månaderna men behöver komplettera vissa delmoment? Vi har utbildare i HLR, första hjälpen, simlärarutbildare och poollivräddarutbildare. Hör av dig till oss så hjälper vi dig.
[email protected]  

En investering för livet

Vill du bli simlärare eller livräddare? Utbilda dig inom Hjärt- och lungräddning?
När du utbildar dig till simlärare kan du ha både barn och vuxengrupper, som livräddare träffar du alla åldersgrupper på stranden och i simhallen. Som utbildad simlärare kan du vidareutbilda dig till instruktör för barn i behov av särskilt stöd.