Bevakning på strand

Vi har en vision – #detskabli0

Bevakningen 2019

Efter en härlig sommar i Göteborg avslutades bevakningen på Askimsbadet söndagen den 11 augusti. 8 livräddare har befunnit sig på stranden i sommar och jobbat för att behålla nollan, vår vision – noll drunkningar.
Vi har bevakat med minst 3 livräddare på plats under fem veckor, varje dag mellan kl. 10-18.

Totalt under sommaren 2019 har det skett 308 incidenter på Askimsbadet. 2018 låg den siffran på 163 incidenter och då fördelat på tre stränder. Det är nästan dubbelt så många insatser 2019 som 2018. Den siffran tydliggör vikten av att vi finns på plats. Utöver 308 insatser har livräddarna under sommaren jobbat mycket förebyggande och har totalt gjort 1794 förebyggande insatser. Det förebyggande arbetet är det största arbetet en livräddare gör, det innefattar allt från att informera om vattendjup, plocka upp glas och vassa stenar till att hela tiden bevaka över området för att kunna förebygga att en olycka sker. 

Arbetet livräddarna utför på stränderna är livsviktigt. Tillsammans har 8 livräddare utfört 2102 insatser på en strand. Tack vare våra livräddare på stranden har värre olyckor kunnat undvikas och de olyckor som skett, kunnat tas om hand om på ett tryggt och säkert sätt.
Vårt mål är att inför nästa år kan gå upp i antal stränder igen för bevakning då vi ser att olyckorna bara på en strand ökat kraftigt sedan förra året.  

 

Utbilda dig till livräddare!

Vill du jobba som livräddare och bevaka stränderna med oss? Gå en livräddarutbildning och få nya vänner och erfarenheter för livet. Är ni flera som vill utbilda er till livräddare? Skicka en offertförfrågan till utbildningar@slsgoteborg.se annars anmäler du dig genom vårt bokningssystem.
Läs mer om livräddarutbildningar här! 

Ge en gåva med Swish: 123 370 04 16

Även en liten gåva kan ha en stor betydelse i vårt arbete om noll drunknade. Pengarna går dit behovet är som störst. Vill du att pengarna ska gå till ett specifikt område kan du välja det. Din gåva räddar liv!

Det går även bra att skicka bidrag till vårt bankgiro: 5112-4832