Bevakning på strand

Vi har en vision – #detskabli0

Bevakningen 2021

Efter en härlig sommar i Göteborg avslutades bevakningen på Askimsbadet söndagen den 16 augusti.
7 livräddare har befunnit sig på stranden i sommar och jobbat för att behålla nollan, vår vision – noll drunkningar.
Vi har bevakat med minst 3 livräddare på plats under fem veckor, varje dag mellan kl. 10-18.

Sommaren 2021 var en också en speciell sommar. Vi hade en rådande pandemi som fortsatt gjorde att säkerhetsåtgärder sattes in i vårt arbete som livräddare på strand för att säkerställa att varken livräddare eller badgäster utsattes för sjukdom.
Med fint väder kommer även badgäster och trots pandemi var stranden ofta full av aktivitet när solen stod högt på himlen. Totalt under sommaren 2021 har det skett 178 incidenter på Askimsbadet. Utöver 200 insatser har livräddarna under sommaren jobbat mycket förebyggande och har totalt gjort 2170 förebyggande insatser.
Det förebyggande arbetet är det största arbetet en livräddare gör, det innefattar allt från att informera om vattendjup, plocka upp glas och vassa stenar till att hela tiden bevaka över området för att kunna förebygga att en olycka sker. 

Arbetet livräddarna utför på stränderna är livsviktigt. Tillsammans har 7 livräddare utfört 2348 insatser på en strand. Tack vare våra livräddare på stranden har värre olyckor kunnat undvikas och de olyckor som skett, kunnat tas om hand om på ett tryggt och säkert sätt.

Vi tackar för en fin sommar med många goda samarbeten och hoppas på att sommaren 2022 kunna fortsätta jobba mot vår vision med noll drunkningar. 

 

Utbilda dig till livräddare!

Vill du jobba som livräddare och bevaka stränderna med oss? Gå en livräddarutbildning och få nya vänner och erfarenheter för livet. Är ni flera som vill utbilda er till livräddare? Skicka en offertförfrågan till [email protected] annars anmäler du dig genom vårt bokningssystem.
Läs mer om livräddarutbildningar här! 

Ge en gåva med Swish: 123 370 04 16

Även en liten gåva kan ha en stor betydelse i vårt arbete om noll drunknade. Pengarna går dit behovet är som störst. Vill du att pengarna ska gå till ett specifikt område kan du välja det. Din gåva räddar liv!

Det går även bra att skicka bidrag till vårt bankgiro: 5112-4832