Vattensäkerhet sedan 1842

Aktiviteter för simkunniga barn och ungdomar

Nedan finner du våra kurser för simkunniga barn och ungdomar från 6 – 17 år.
Vår definition av simkunnighet är att falla i vattnet, få huvudet under ytan, simma 200 meter varav 50 meter ryggsim.

Kurserna nedan passar dig som är simkunnig och vill fördjupa tekniken i din simning. Kurserna består av simteknik, livräddningsträning och enklare Första hjälpen.
Våra sim- och livräddningsskolor finns både inom- och utomhus i Göteborg med omnejd.
Letar du efter våra sommarkurser? Klicka här för mer information.

Mellan våra terminsperioder har vi intensivkurser för barn som behöver en snabbare kursgång. En intensivkurs innebär lektioner flera dagar i följd där lektionstiden kan skilja sig från ordinarie terminskurser.

Fördjupningskurs
Ålder: 6 – 9 år
Förkunskapskrav: 200 meter bröstsim följt av 50 meter ryggsim.
Målet med kursen: 25 meter crawl med korrekt andning.
.
.

Crawl/intro Minilivräddare är kursen för dig som är simkunnig och vill lära dig crawla samt utveckla din simning. Kursen består till största del av crawlteknik och man fortsätter att öva upp både bröst- och ryggsimstekniken.
Kursen fungerar som en introduktion till gruppen Minilivräddare. Lektionstiden är 40 minuter varav en del i vattnet och en del på land.

Fördjupningskurs
Ålder: 7 – 10 år
Förkunskapskrav: 200 meter bröstsim följt av 50 meter ryggsim, 25 meter crawl med korrekt andning.
Målet med kursen: 50 meter crawl med korrekt andning, 25 meter ryggsim med bara ben, hämta livräddningsdocka på 1 – 2 meters djup och dyka från hög kant.

Minilivräddare är aktiviteten för dig som är simkunnig, kan grundläggande crawl och vill fördjupa tekniken i din simning samt lära dig livräddning. Aktiviteten består av simteknik, livräddningsträning och enklare Första hjälpen.
Lektionstiden är 60 minuter varav en del i vattnet och en del på land.

Fördjupningskurs
Ålder: 9 -12 år
Förkunskapskrav: 200 meter bröstsim följt av 50 meter ryggsim.
Målet med kursen: 50 meter crawl med korrekt andning.
.

Crawl/intro Unga livräddare är kursen för dig som är simkunnig och vill lära dig att crawla samt utveckla din simning. Kursen består till största del av crawlteknik och man fortsätter öva upp sin bröst- och ryggsimsteknik.
Kursen fungerar som en introduktion till gruppen Unga livräddare. Lektionstiden är 40 minuter varav en del i vattnet och en del på land.

Avancerad nivå
Ålder: 10 – 13 år
Förkunskapskrav: 200 meter bröstsim följt av 50 meter ryggsim, 50 meter crawl med korrekt andning. 
Målet med kursen: 100 meter crawl med korrekt andning, 50 meter ryggsim med bara ben, hämta livräddningsdocka från 2 – 3 meters djup samt göra en räddning på 25 + 25 meter.

Unga livräddare är aktiviteten för dig som är simkunnig, kan grundläggande crawl och vill fördjupa tekniken i din simning samt lära dig livräddning. Aktiviteten består av simteknik, livräddningsträning och enklare Första hjälpen.
Lektionstiden är 60 minuter varav en del i vattnet och en del på land.

Avancerad nivå
Ålder: 13 – 17 år
Förkunskapskrav: 100 meter crawl, 50 meter ryggsim med bara ben, hämta livräddningsdocka från 2 – 3 meters djup och genomföra en räddning på 25 + 25 meter.
Målet med kursen: Individuell utveckling av sim- och livräddningsteknik, hämta livräddningsdocka från 3 – 5 meters djup, genomföra en räddning på 25 meter följt av upptag på kant och HLR. Gå en lättare första hjälpen-bana.

Innehåll:
Juniorlivräddarna är en aktivitet för dig som har ett genuint intresse för livräddning och vattensäkerhet. Aktiviteten består av simteknik, livräddningsträning och Första hjälpen. Lektionstiden är 90 minuter varav en del i vattnet och en del på land.