Vattensäkerhet sedan 1842

Vi är en ideell icke vinstdrivande förening som har till syfte att minska antalet drunkningar i Sverige

Sedan år 1842 har vi i Göteborg propagerat för att öka frihet, glädje och trygghet i och vid vatten. Vi strävar efter att ge alla en ökad kunskap i simning och livräddning för att därigenom uppnå en ökad livskvalité. I skolorna och i våra simskolor, talar vi om badvett, båtvett och isvett. För de äldre informerar vi bland annat om varför flytväst är så viktigt och var vi tycker att du ska åka skridskor när isen lagt sig. Vi talar även om för dig hur du på ett säkert sätt kan hjälpa andra som hamnar i svårigheter. Bad-, båt-, och isvett handlar om att förebygga olyckor i och kring vatten.

Simkunnighet

Vi har jobbat med simkunnighet sedan 1842

Läs mer

Livräddning

Vi har livräddare på stränderna runt om i Göteborg

Läs mer

Säkerhet

Förebygga olyckor är vår främsta uppgift

Läs mer

Simkunnighet

Vi har jobbat med simkunnighet sedan 1842

Läs mer

Livräddning

Vi har livräddare på stränderna runt om i Göteborg

Läs mer

Säkerhet

Förebygga olyckor är vår främsta uppgift

Läs mer

Vattenkunskap

Mycket mer än att bara lära dig att simma.

Vi på Svenska Livräddningssällskapet Göteborg jobbar för att alla ska ges möjlighet att lära sig att simma! Vi vill också att du och dina barn ska få en ökad medvetenhet om hur man löser situationer som kan uppstå i och kring vatten. Exempel på detta kan vara kunskap om hur du enklast drar upp någon som ramlat ur båten eller hjälper någon som gått igenom isen.

Som du säkert redan förstått handlar vattenkunskap om mer än att bara kunna simma, det är en garanti för att du ska känna dig trygg och säker i och kring vatten. Det är en garanti för att du ska kunna släppa dina barn ur sikte på stranden. Vattenkunskap är helt enkelt en garanti för att behärska och bemästra vatten.

Vi vill sprida vår kunskap
Vi, som en vattenkunskapsorganisation, har som mål att sprida vår vattenkunskap för att alla ska ha möjlighet att känna friheten i närheten av vatten. Oavsett om du vill gå simskola, utbilda dig till
livräddare eller ta reda på hur din kommun arbetar för din säkerhet i närheten av vatten, så är det oss du ska vända dig till. Vi har kunskapen så att du och dina barn ska kunna känna er trygga och framförallt undvika olyckor i närheten av vatten.

Nollvision

Vår nollvision är noll drunknade. All verksamhet vi gör, gör vi för att bidra till den visionen.

Vi samverkar med världsomspännande organisationen ILS. Genom dem har vi samverkan med närliggande organisationer i hela världen. Tillsammans är vi starkare och kan lära av varandra.

Läs mer

Riksorganisation

Svenska livräddningssälskapet göteborg är ett regionförbund till riksorganisationen. Svenska Livräddningssällskapet arbetar med att rädda människor från att mista livet genom drunkning. Tilsammans ha vi 24 regionförbund som arbetar för samma mål. Noll drunknade.

Läs mer